Ochrona danych osobowych - nowe wymagania RODO

Ochrona danych osobowych - nowe wymagania RODO

SALA KORALOWA, budynek nr II, PPNT Gdynia

W maju 2018r. zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE w sprawie ochrony danych osobowych (RODO). Polska nie przygotowała jeszcze projektu zmian do obecnie obowiązującej ustawy o ochronie danych osobowych. Nie spowoduje to jednak wstrzymania wejścia w życie tych regulacji. Rozporządzenie wiązać będzie bowiem w takiej sytuacji w całości i będzie bezpośrednio stosowane we wszystkich państwach UE. RODO przewiduje m.in. zwiększenie wysokości grzywny za naruszenie przepisów o ochronie danych osobowych do 20.000.000€ lub 4% całkowitego rocznego światowego obrotu z poprzedniego roku.

Szkolenie z ochrony danych osobowych dostosowane jest do praktycznych potrzeb pośredników i zarządów nieruchomości. 

Termin: 23 lutego 2018r., godz. 10.00 – 12.00
Miejsce:Gdynia, Pomorski Park Naukowo-Technologiczny, al. Zwycięstwa 96/98

Szkolenie poprowadzi: radca prawny Kajetan Komar-Komarowski

Absolwent Wydziału Prawa Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Ukończył egzamin radcowski zajmując pierwsze miejsce. Uczestnik licznych konferencji i szkoleń z zakresu prawa gospodarczego i podatkowego w Polsce i za granicą, członek rad nadzorczych oraz zarządów w wiodących przedsiębiorstwach Polski północnej. Likwidator spółek prawa handlowego. Specjalizuje się w prawie gospodarczym, w szczególności prawie korporacyjnym oraz prawie kontraktowym. Obsługuje podmioty z kapitałem krajowym i zagranicznym. Partner i współzałożyciel Kancelarii Legalis.

Cena za udział w szkoleniu:

  • Członkowie niezalegający ze składkami i ich pracownicy/współpracownicy – 70,00 zł brutto,
  • Członkowie zalegający ze składkami i ich pracownicy/współpracownicy – 100,00 zł brutto,
  • pozostałe osoby 140,00 zł brutto.

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY - pobierz

Facebook